Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική απορρήτου (Όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων)


Καλωσήρθατε στο HalkidikiProperties.com

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει στην εταιρεία Halkidiki Properties Real Estate (στον παρών αναφερόμενη ως «η Εταιρία» ή «εμείς») η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, Νέο Ρύσιο με ΑΦΜ 800329458.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας είναι σημαντική για εμάς. Είναι πολιτική της Halkidiki Properties Real Estate να σέβεται το απόρρητό σας σχετικά με οποιεσδήποτε πληροφορίες ενδέχεται να συλλέγουμε από εσάς τόσο στον ιστότοπό μας, www.ΗalkidikiProperties.com όσο και σε άλλους ιστότοπους που κατέχουμε και λειτουργούμε όπως HalkidikiProperties.ru ή GreekProperties.gr

Η περιήγηση και χρήση της ιστοσελίδας προϋποθέτει και συνεπάγεται την από τους χρήστες ρητή και σαφή αποδοχή και συναίνεση των παρόντων Όρων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η χρήση της ιστοσελίδας μας από τους χρήστες προϋποθέτει την πλήρη κατανόηση και αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων που περιγράφονται παρακάτω:




1. Δεδομένα καταγραφής για όλους τους χρήστες


Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείας χωρίς να έχουν εγγραφεί ή να είναι συνδρομητές και εκείνων που έχουν εγγραφεί ή είναι συνδρομητές σε υπηρεσία της εταιρείας.

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, οι διακομιστές μας ενδέχεται να καταγράφουν αυτόματα τα τυπικά δεδομένα που παρέχονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτά τα δεδομένα θεωρούνται "μη αναγνωρίσιμα στοιχεία", καθώς δεν σας αναγνωρίζουν προσωπικά. Μπορεί να περιλαμβάνει τη διεύθυνση του Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP) του υπολογιστή σας, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, τις σελίδες που επισκέπτεστε, την ώρα και την ημερομηνία της επίσκεψής σας, τον χρόνο που αφιερώνεται σε κάθε σελίδα και άλλες λεπτομέρειες.

Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε δεδομένα σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στον ιστότοπό μας. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο συσκευής, το λειτουργικό σύστημα, τα μοναδικά αναγνωριστικά συσκευών, τις ρυθμίσεις συσκευής και τα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας. Αυτό που συλλέγουμε μπορεί να εξαρτάται από τις μεμονωμένες ρυθμίσεις της συσκευής και του λογισμικού σας. Συνιστούμε να ελέγξετε τις πολιτικές του κατασκευαστή της συσκευής σας ή του παρόχου λογισμικού για να μάθετε ποιες πληροφορίες κάνουν διαθέσιμες σε εμάς.


2. Δεδομένα καταγραφής για τους εγγεγραμμένους χρήστες(ειδική πρόσβαση )


Η εταιρεία μας παρέχει ειδική προαιρετική πρόσβαση σε περαιτέρω αναλυτικά δεδομένα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Electronic Premium Registration (EPR). Για την πρόσβαση στο σύστημα αυτό απαιτούνται περαιτέρω προσωπικές πληροφορίες και ταυτοποιήσεις οι οποίες αρχικά καταχωρούνται από τους χρήστες και στη συνέχεια επεξεργάζονται από την εταιρεία.

Για την εγγραφή στο σύστημα Electronic Premium Registration (EPR) απαιτούνται τα παρακάτω

  • Ονοματεπώνυμο
  • Επιλογή Member type
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείο e-mail (εκτελείται ενέργεια πιστοποίησης 2 step authentication)
  • Χώρα κινητού τηλεφώνου και ο αριθμός κινητού (εκτελείται ενέργεια πιστοποίησης 2 step authentication)
  • Αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ή ΑΦΜ καθώς και το συνοδευτικό αρχείο (προαιρετικά για πρόσβαση μόνο στο ανώτερο επίπεδο πρόσβασης(Business+))

Με την ολοκλήρωση εισαγωγής των στοιχείων σας για πρώτη φορά στo EPR η εταιρεία προχωράει στη διαδικασία ταυτοποίησης 2 step authentication αποστέλλοντας επιβεβαιωτικό e-mail στη δηλωθείσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παράλληλα SMS στο δηλωθέν κινητό τηλέφωνο. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού και την απόδοση της ειδικής πρόσβασης είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση και των 2 ενεργειών 2 step authentication. Ενδέχεται η εταιρεία να επαναλαμβάνει στο μέλλον τη διαδικασία ταυτοποίησης μέσω SMS όταν κρίνει ότι προκύπτουν θέματα ασφαλείας. Ρητά απαγορεύεται η δήλωση ψευδών στοιχείων που δεν ανήκουν στο ίδιο το χρήστη ή η χρήση του ενεργού λογαριασμού από οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο πλην του χρήστη.

Αυτά τα δεδομένα θεωρούνται "πληροφορίες ταυτοποίησης", καθώς μπορούν να σας ταυτοποιήσουν προσωπικά. Ζητούμε μόνο προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με την παροχή μιας υπηρεσίας και τις χρησιμοποιούμε μόνο για να βοηθήσουμε στην παροχή ή τη βελτίωση αυτής της υπηρεσίας.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας η ιστοσελίδα μας συλλέγει αυτομάτως τα παρακάτω στοιχεία:

  • Όλα τα στοιχεία - δεδομένα που αναφέρονται στην ενότητα 1 και αφορούν όλους τους χρήστες, εγγεγραμμένους ή μη
  • Πληροφορίες σχετικά με τους συνδέσμους URL της σελίδας μας, τους οποίους επισκέπτεστε καθώς και τη πλήρη ημερομηνία, ώρα και διάρκεια παραμονής στη κάθε υποσελίδα
  • Την ακριβή σας τοποθεσία (με σχετική περαιτέρω συγκατάθεση)
  • Τη πρόσβαση σε φωνητικές εντολές μέσου των μικροφώνων (με σχετική περαιτέρω συγκατάθεση)
  • Τις καταχωρήσεις σας όπως πχ τη καταχώρηση του ακινήτου που διαθέτετε προς πώληση ή μίσθωση
  • Τις προτιμήσεις σας σε σχέση με την αναζήτηση – κριτήρια ζήτησης ακινήτου ώστε να αποστέλλονται αυτόματα οι κατάλληλες προσφορές, καθώς και των επιλογών αγαπημένων ακινήτων
  • Τις προτιμήσεις σας σχετικά με το κέντρο ενημερώσεων Notification Center
  • Δεδομένα που έχετε επιτρέψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοιχεία προφίλ κ.α.
  • Cookies (μάθετε περισσότερα παρακάτω στην ενότητα Cookies)

Η εταιρεία σχεδιάζει και διαθέτει προϊόντα – εργαλεία συνεχώς. Τα εργαλεία αυτά ενδεχομένως να σας ζητήσουν επιπλέον στοιχεία ή πρόσβαση ώστε να λειτουργούν σωστά. Εννοείτε ότι όταν σας ζητάμε την παροχή επιπλέον πρόσβασης έχετε κάθε δικαίωμα να αρνηθείτε. Εφόσον αρνηθείτε δε θα είστε σε θέση να κάνετε χρήση όλων των λειτουργιών των εκτεταμένων εργαλείων της σελίδας ή μέρους των υπηρεσιών μας.


3.Γιατί και πώς συλλέγουμε πληροφορίες


Οι τεχνολογίες συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων είναι απαραίτητες για την ορθή λειτουργία και εξυπηρέτηση των πελατών μας. Σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο, ανταγωνιστικό και τεχνολογικό περιβάλλον ο στόχος είναι η άριστη παροχή όλων των υπηρεσιών μας στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Αυτό το πλεονέκτημα, μας το δίνουν οι τεχνολογίες επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων (bigdata). Οι αξία της ανάλυσης των δεδομένων αυτών αποτυπώνεται στα reports των data analysts της εταιρείας μας,οι οποίοι εργάζονται με στόχο την παροχή στοιχείων ικανών να διαμορφώνουν την προσφορά και τη ζήτηση στο αντικείμενό μας. Οι επιχειρηματικές αποφάσεις που προκύπτουν από την ανάλυση αυτών των δεδομένων είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών μας σε κάθε επίπεδο. Η σαφήνεια και η αμεσότητα στην ενημέρωση των πελατών είναι μόνο ένα μικρό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Συλλέγουμε πληροφορίες με δίκαιο και νόμιμο τρόπο, με τη γνώση και τη συγκατάθεσή σας. Σας ενημερώνουμε επίσης για τους λόγους πουτις συλλέγουμε και πώς θα τις χρησιμοποιήσουμε. Είστε ελεύθεροι να απορρίψετε το αίτημά μας για αυτές τις πληροφορίες, με την κατανόηση ότι ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε στο μέλλον ορισμένες από τις υπηρεσίες μας.

Είναι επίσης απαραίτητο να συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς συμμόρφωσης με τις νομικές υποχρεώσεις ή για σκοπούς προστασίας των νόμιμων συμφερόντων της εταιρείας. Η μη παροχή των εν λόγω δεδομένων συνεπάγεται την αδυναμία, από μέρους μας, να σας προσφέρουμε την περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας.


4.Χρήση πληροφοριών


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν συνδυασμό στοιχείων ταυτοποίησης και αναγνώρισης για να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι επισκέπτες μας, πώς χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την εμπειρία τους στον ιστότοπό μας στο μέλλον. Δεν δημοσιοποιούμε τις λεπτομέρειες αυτών των πληροφοριών, αλλά ενδέχεται να κοινοποιήσουμε συγκεντρωτικές και ανώνυμες εκδόσεις αυτών των πληροφοριών, για παράδειγμα, σε αναφορές τάσεων χρήσης ιστότοπου και πελατών. Επιπλέον και μετά από τη σχετική σας συγκατάθεση στο EPR σύστημα της εταιρείας μας, ενδέχεται να ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων με «αποκρυπτόμενα στοιχεία» (πχ ο χρήστης Τ..... Π....... με τηλ. ........71 και mails.....@.....gr επισκέφθηκε το ακίνητό σας) των εγγεγραμμένων επισκεπτών που επισκέφθηκαν ηλεκτρονικά το ακίνητό τους.

Σκοπός της ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ακινήτων (με την αποστολή των ανωτέρω αποκρυπτόμενων στοιχείων) που επισκέπτονται ηλεκτρονικά οι χρήστες μας είναι η ενημέρωση και η κατοχύρωση ότι η εταιρεία μας έφερε πρώτη σε επαφή τον/τους συγκεκριμένο/ους πελάτη/ες με το συγκεκριμένο ακίνητο/α, καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες με την ειδική πρόσβαση που αποκτούν είναι ικανοί να αναγνωρίσουν το κάθε ακίνητο και να προσπαθήσουν να παρακάμψουν την εταιρεία μας, με στόχο την αποφυγή πληρωμής των απαιτούμενων και συμφωνημένων μεσιτικών αμοιβών.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, εφόσον έχουν λάβει την γραπτή από εμάς ενημέρωση, δύνανται να ταυτοποιήσουν τέτοιους χρήστες και οφείλουν να ενημερώσουν την εταιρεία για τη πρόθεση των χρηστών. Άλλωστε, τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν ήδη δεσμευτεί γραπτώς ή ηλεκτρονικώς με τα αντίστοιχα συμβόλαια «Εντολής Ανάθεσης Ακινήτων» & «Εντολής υπόδειξης Ακινήτων» (βλ. ενότητα 6).

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την πηγή πληροφορίας διάθεσης πώλησης του ακινήτου τους, καθότι ενδέχεται το ακίνητο να διαφημίζεται σε πολλαπλά ηλεκτρονικά ή μη μέσα. Σύμφωνα με έτερες διατάξεις εθνικών νόμων, όπως κάθε φορά αυτές ισχύουν αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, θα ζητείται από τον χρήστη να δώσει την ειδική και ρητή συγκατάθεσή του υποχρεωτικά για την επεξεργασία και την επικοινωνία των δεδομένων αυτών, επιλέγοντας ειδικό κουτί με την ένδειξη «Αποδέχομαι».

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με ενημερώσεις σχετικά με τον ιστότοπο και τις υπηρεσίες μας, καθώς και διαφημιστικό περιεχόμενο που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Η εταιρεία θα κάνει χρήση των στοιχείων σας με στόχο να ανταποκρίνεται στα αιτήματα και τα μηνύματά σας, να σας αποστέλλει ενημερωτικό υλικό για νέα & ανακοινώσεις αναφορικά με την δράση της και τυχόν σημαντικές εξελίξεις στους τομείς της αγοράς, να σας αποστέλλει ενημερωτικά ή/και διαφημιστικά σημειώματα, αλλά και να εκδηλώνει ενδιαφέρον συνεργασίας, με κριτήριο τις προτιμήσεις σας, όπως αυτές έχουν είτε δηλωθεί ρητά στην εταιρεία, είτε συνάγονται από τις επιλογές πλοήγησής σας στην ιστοσελίδα, των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος σας, των επιλογών «αγαπημένων», των αποθηκευμένων ζητήσεων κ.α..

Εάν επιθυμείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη διαφημιστικού περιεχομένου, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες "κατάργησης εγγραφής" που παρέχονται μαζί με οποιαδήποτε διαφημιστική αλληλογραφία από εμάς.


5. Επεξεργασία, αποθήκευση και διάρκεια διατήρησης δεδομένων


Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στην Ελλάδα και στη Γερμανία, στις εγκαταστάσεις cloud servers της εταιρείας μας ή όπου εμείς ή οι συνεργάτες μας και οι τρίτοι πάροχοι διατηρούμε εγκαταστάσεις. Μεταφέρουμε δεδομένα μόνο εντός της δικαιοδοσίας που υπόκειται σε νόμους περί προστασίας δεδομένων που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την προστασία του απορρήτου των χρηστών μας.

Διατηρούμε προσωπικά στοιχεία μόνο για όσο διάστημα απαιτείται για την παροχή ή τη βελτίωση των υπηρεσιών μας στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, διατηρούμε τα ανώνυμα δεδομένα έως και 6 μήνες, ενώ εφόσον υπάρχει εγγραφή σε κανάλι τύπου newsletter τα διατηρούμε μέχρι ο χρήστης να αιτηθεί τη διαγραφή του από το ενημερωτικό διαφημιστικό μας δελτίο.

Εάν έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα μας δημιουργώντας λογαριασμό στο σύστημα EPR, θα διατηρήσουμετα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει ο λογαριασμός σας και από τότε και έπειτα μόνο για όσο χρονικό διάστημα είμαστε νομικώς υποχρεωμένοι να διατηρούμε τα δεδομένα σας. Περαιτέρω, θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία λαμβάνουμε από άλλα μέλη του δικτύου μας τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της επιχειρηματικής σχέσης σας με οποιοδήποτε από αυτά τα μέλη του δικτύου μας και από εκεί και έπειτα για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εκ του νόμου υποχρέωση διατήρησης ή ενδεχόμενες αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί. Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία συγκεντρώνουμε στο πλαίσιο εκτέλεσης τυχόν σύμβασης που έχουμε συνάψει μαζί σας.

Ενώ διατηρούμε αυτά τα δεδομένα, θα τα προστατεύσουμε με εμπορικά αποδεκτά μέσα για την αποτροπή απώλειας και κλοπής καθώς και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, αποκάλυψης, αντιγραφής, χρήσης ή τροποποίησης. Ωστόσο, δηλώνουμε ότι καμία μέθοδος ηλεκτρονικής μετάδοσης ή αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής και δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη ασφάλεια δεδομένων.

Εφόσον ζητήσετε να διαγραφούν τα προσωπικά σας στοιχεία ή όταν τα προσωπικά σας στοιχεία δεν είναι πλέον σχετικά με τις λειτουργίες μας, αυτά διαγράφονται από το σύστημά μας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.


6.Ηλεκτρονική κατάρτιση συμβάσεων (Εντολή ανάθεσης & Εντολή υπόδειξης ακινήτων)


Κατά την εγγραφή ενός χρήστη στο EPR σύστημα της εταιρείας μας, πάντα με τη σχετική αποδοχή των όρων και της πολιτικής απορρήτου, ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ρητά όλους τους όρους που εμπεριέχει η εντολή υπόδειξης ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησηςτου χρήστη (2 step authentication), αυτός αποκτά ειδική πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες όλων των ακινήτων και κατά συνέπεια αποδέχεται ότι κάθε ακίνητο που επισκέπτεται στην ιστοσελίδα μας (μέσω link ακινήτων) αυτομάτως καταγράφεται στο προφίλ του με την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης. Το γεγονός αυτό τον καθιστά υπόχρεο καταβολής μεσιτικής αμοιβής στην εταιρεία μόνο σε περίπτωση που στο μέλλον αγοράσει/μισθώσει το/τα συγκεκριμένο/α ακίνητο/α, διότι αποδεικνύεται ότι η εταιρεία υπέδειξε την εν λόγω προσφορά πώλησης/μίσθωσης στον ενδιαφερόμενο χρήστη. Όλα τα ακίνητα που επισκέπτεται ο εγγεγραμμένος χρήστης προστίθενται αυτόματα στη λίστα των ακινήτων που του υποδείχτηκαν και κατά συνέπεια στη λίστα εντολής υπόδειξης ακινήτων.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες οι οποίοι καταχωρούν τα ακίνητα που διαθέτουν προς πώληση ή μίσθωση και αποκτούν αναγκαστικά ειδική πρόσβαση στο EPR, κατανοούν και αποδέχονται αμφότερους τους όρους, τόσο της εντολής ανάθεσης ακινήτων κατά τη διαδικασία εισαγωγής των ακινήτων τους, όσο και της εντολής υπόδειξης ακινήτων καθώς και οι ίδιοι αποκτούν πρόσβαση στις περαιτέρω πληροφορίες των ακινήτων. Έτσι, άσχετα με τη ιδιότητα τους ως ιδιοκτήτες ακινήτων, αποκτούν παράλληλα και την ιδιότητα του εν δυνάμει αγοραστή.


7. Νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων


Νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας αποτελεί το αναγκαίο αυτής για την εκπλήρωση των σκοπών των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει η εταιρία μας (σύμφωνα με το άρθρο 6 (1) (f) του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων «GDPR»).

Όταν συνάπτουμε μαζί σας σύμβαση που αφορά στην παροχή κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, η νομική βάση της συγκέντρωσης και εν γένει επεξεργασίας σχετιζόμενων προσωπικών δεδομένων απορρέει από την αναγκαιότητα για την εκτέλεση της σύμβασης (άρθρο 6(1) (b) «GDPR»).

Περαιτέρω, όπου δεν υφίσταται καμία από τις ανωτέρω νόμιμες βάσεις, ενδέχεται να μεταφερθούν προσωπικά σας δεδομένα όπως κατά περίπτωση ορίζεται με τη συγκατάθεσή σας, η οποία θα σας ζητηθεί ξεχωριστά (Άρθρο 6(1) (a) «GDPR»). Οποιαδήποτε συγκατάθεση έχετε παράσχει είναι δυνατόν να ανακληθεί οποτεδήποτε. Η ενέργειά σας αυτή δεν καθιστά την επεξεργασία των δεδομένων σας κατά το διάστημα που παρείχατε τη συγκατάθεσή σας μη νόμιμη.

Σε διάφορες περιπτώσεις της παρούσης διατηρούμε διαφορετικά δικαιώματα, ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων. Κατά περίπτωση και όπου αναφέρεται ρητά, η συλλογή και επεξεργασία είναι απαραίτητη για την παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών και, ως εκ τούτου, είναι υποχρεωτική, διότι διαφορετικά δεν δύνανται να παρασχεθούν οι υπηρεσίες.

Επίσης, κατά περίπτωση, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα με βάση το νόμιμο συμφέρον της εταιρείας και των αντισυμβαλλομένων της προκειμένου να διεξάγουν οικονομικές δραστηριότητες. Το συμφέρον αυτό είναι επαρκώς ισορροπημένο με το δικό σας συμφέρον, δεδομένου ότι η επεξεργασία δεδομένων πραγματοποιείται εντός των αυστηρά αναγκαίων ορίων άσκησης τέτοιων οικονομικών δραστηριοτήτων. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα επεξεργασίας δεδομένων δεν είναι υποχρεωτική και μπορείτε να διατυπώσετε αντιρρήσεις ανά πάσα στιγμή, όπως περιγράφεται στη παρούσα πολιτική απορρήτου. Τέλος και πάλι κατά περίπτωση, υπάρχουν οι περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ρητά ότι η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων εναπόκειται στη διακριτική σας ευχέρεια, αλλά χωρίς τη συγκατάθεσή σας είναι αδύνατο να συνδεθεί ένας λογαριασμός μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την υπηρεσία της εταιρείας, συνεπώς θα πρέπει να συνδεθείτε στην υπηρεσία της εταιρείας χρησιμοποιώντας διαφορετικό μηχανισμό. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι αδύνατον η εταιρεία ή/και τρίτα μέρη να σας παρέχει γενικές εμπορικές ανακοινώσεις της εταιρείας και υπηρεσίες/προϊόντα ή ανακοινώσεις τρίτων μερών, με βάση τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας, και να σας παρέχουν υπηρεσίες με την ίδια επωνυμία. Άλλωστε μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας όσον αφορά στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, στέλνοντας ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιγράφεται παρακάτω. Η συγκατάθεση και η παροχή είναι εθελοντική. Μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς άλλες συνέπειες πλην του ότι θα σταματήσετε να λαμβάνετε εμπορικές ανακοινώσεις ή να σας παρέχουμε τις επιπλέον υπηρεσίες μας.

Για τα δεδομένα που διατηρούμε έχετε τα παρακάτω δικαιώματα:

  • να ελέγχετε εάν και τι είδους προσωπικά σας δεδομένα διατηρούμε στην κατοχή μας και να έχετε πρόσβαση ή να αιτείστε αντιγράφων.
  • να απαιτείτε διόρθωση, συμπλήρωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων που είναι ανακριβή.
  • να ζητάτε να περιορίζουμε τη συγκέντρωση, την επεξεργασία ή τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.
  • σε ειδικές περιπτώσεις, να μην επιτρέπετε για νόμιμους λόγους την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  • να γνωρίζετε την ταυτότητα των τρίτων προσώπων στα οποία έχουν μεταφερθεί τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • να παρέχετε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας δεδομένων μετά το θάνατό σας.

Για οποιοδήποτε παράπονο, αίτημα η πληροφορία παρακαλούμε απευθυνθείτε γραπτώς στο dpo@halkidikiproperties.com


8. Cookies


8.1 Τι είναι το cookie;


Ένα cookie είναι ένα μικρό κομμάτι δεδομένων που αποθηκεύει ένας ιστότοπος στη συσκευή σας κατά την επίσκεψή σας. Το cookie συνήθως περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο τον ιστότοπο, ένα μοναδικό αναγνωριστικό που επιτρέπει στον ιστότοπο να αναγνωρίζει το πρόγραμμα περιήγησής σας κατά την επιστροφή σας, πρόσθετα δεδομένα που εξυπηρετούν το σκοπό του cookie και τη διάρκεια ζωής του ίδιου του cookie.

Τα cookies χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών (π.χ. σύνδεση), την παρακολούθηση της χρήσης ιστότοπου (π.χ. analytics), την αποθήκευση των ρυθμίσεων χρήστη (π.χ. ζώνη ώρας, προτιμήσεις ειδοποιήσεων) και την εξατομίκευση του περιεχομένου σας (π.χ. διαφήμιση, γλώσσα).

Τα cookies που ορίζονται από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε συνήθως αναφέρονται ως «cookies πρώτου μέρους» και συνήθως παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας μόνο στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Τα cookies που έχουν οριστεί από άλλους ιστότοπους και εταιρείες (π.χ. τρίτα μέρη) ονομάζονται «cookies τρίτων» και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση σε άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία τρίτων.

Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με εσάς και τη δραστηριότητά σας σε ολόκληρο τον ιστότοπό μας. Ένα cookie αποκτά πρόσβαση κάθε φορά που επισκέπτεστε, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας. Αυτό μας βοηθά να σας προσφέρουμε περιεχόμενο βάσει των προτιμήσεων που έχετε καθορίσει.


8.2 Πολιτική cookies


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο www.halkidikiproperties.com. Η παρούσα πολιτική cookies αποτελεί μέρος της πολιτικής απορρήτου της Halkidiki Properties Real Estate και καλύπτει τη χρήση cookies μεταξύ της συσκευής σας και του ιστότοπού μας. Παρέχουμε επίσης βασικές πληροφορίες για υπηρεσίες τρίτων που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε, οι οποίοι ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιούν cookies ως μέρος της υπηρεσίας τους, αν και δεν καλύπτονται από την πολιτική μας.

Εάν δεν θέλετε να αποδεχτείτε cookies από εμάς, θα πρέπει να δώσετε εντολή στο πρόγραμμα περιήγησής σας να απορρίψει cookies από το www.halkidikiproperties.com, με την κατανόηση ότι ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε μέρος του επιθυμητού περιεχομένου σας και υπηρεσίες.


8.3 Τύποι cookies και τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε


8.3.1 Βασικά cookies


Τα βασικά cookies είναι ζωτικής σημασίας για την εμπειρία σας σε έναν ιστότοπο, επειδή επιτρέπουν βασικές δυνατότητες όπως συνδέσεις χρηστών, διαχείριση λογαριασμού, κ.α.. Χρησιμοποιούμε απαραίτητα cookies για να επιτρέψουμε ορισμένες λειτουργίες στον ιστότοπό μας.


8.3.2 Cookies απόδοσης


Τα cookies απόδοσης χρησιμοποιούνται στην παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, χωρίς να συλλέγονται προσωπικά στοιχεία για εσάς. Συνήθως αυτές οι πληροφορίες είναι ανώνυμες και συγκεντρώνονται σε μορφή δεδομένων από όλους τους χρήστες του ιστότοπου, για να βοηθήσουν τις εταιρείες να κατανοήσουν τα μοτίβα χρήσης των επισκεπτών, να εντοπίσουν και να διαγνώσουν προβλήματα ή σφάλματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες τους και να λάβουν καλύτερες στρατηγικές αποφάσεις για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του κοινού τους. Αυτά τα cookie μπορεί να οριστούν από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε (πρώτου μέρους) ή από υπηρεσίες τρίτων. Χρησιμοποιούμε cookies απόδοσης στον ιστότοπό μας.


8.3.3 Cookies λειτουργικότητας


Τα cookies λειτουργικότητας χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη συσκευή σας και τυχόν ρυθμίσεις που ενδέχεται να διαμορφώσετε στον ιστότοπο που επισκέπτεστε (όπως ρυθμίσεις γλώσσας και ζώνης ώρας). Με αυτές τις πληροφορίες, οι ιστότοποι μπορούν να σας παρέχουν προσαρμοσμένο ή βελτιστοποιημένο περιεχόμενο και υπηρεσίες. Αυτά τα cookies μπορεί να οριστούν από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε (πρώτου μέρους) ή από υπηρεσία τρίτου μέρους. Χρησιμοποιούμε cookies λειτουργικότητας για επιλεγμένες λειτουργίες στον ιστότοπό μας.


8.3.4 Cookies στόχευσης/διαφήμισης


Τα cookies στόχευσης/διαφήμισης χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό του διαφημιστικού περιεχομένου που είναι πιο σχετικό και κατάλληλο για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Οι ιστότοποι ενδέχεται να τα χρησιμοποιούν για να προβάλλουν στοχευμένες διαφημίσεις ή για να περιορίζουν τη συχνότητα που προβάλλουν μια διαφήμιση. Αυτό βοηθά τις εταιρείες να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων τους και την ποιότητα του περιεχομένου που σας παρουσιάζεται. Αυτά τα cookies μπορούν να οριστούν από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε (πρώτου μέρους) ή από υπηρεσίες τρίτων. Τα cookies στόχευσης/διαφήμισης που έχουν οριστεί από τρίτα μέρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθησή σας σε άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία τρίτων. Χρησιμοποιούμε cookies στόχευσης/διαφήμισης στον ιστότοπό μας.


8.3.5 Cookies τρίτων στον ιστότοπό μας


Ενδέχεται να παραχωρούμε πρόσβαση και να συνεργαζόμαστε με εταιρείες τρίτων μερών και ιδιώτες στους ιστότοπούς μας - για παράδειγμα παρόχους αναλυτικών στοιχείων και συνεργάτες περιεχομένου. Παραχωρούμε σε αυτά τα τρίτα μέρη πρόσβαση σε επιλεγμένες πληροφορίες για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών εκ μέρους μας. Οι παραπάνω δύνανται να ορίσουν cookies τρίτων για την παροχή των υπηρεσιών τους. Τα cookies τρίτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταγράφουν την κινητικότητά σας σε άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία τρίτων. Καθώς δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στα cookies τρίτων, δεν καλύπτονται από την πολιτική cookies της Halkidiki Properties Real Estate.

Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες τρίτων για:

  • Παρακολούθηση του Analytics – Google Analytics και άλλες υπηρεσίες.
  • Instagram & Facebook group all services.
  • Έλεγχος ταυτότητας χρήστη.
  • Διαφήμιση και προώθηση.
  • Μάρκετινγκ περιεχομένου.
  • Μάρκετινγκ μέσω email.
  • Δημιουργία λογαριασμού στην Ιστοσελίδα μας μέσω των εφαρμογών Google, Facebook, LinkedIn.
  • Εφαρμογές επικοινωνίας όπως Viber, SMS providers, Whatsapp, SendGrid, Monday, Google, Chat, Crisp.

Αυτές οι υπηρεσίες ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας αποκλειστικά με σκοπό την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών εκ μέρους μας. Δεν τους κοινοποιούμε πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή σας. Δεν τους δίνουμε άδεια να αποκαλύψουν ή να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε από τα δεδομένα μας για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Μπορούμε, κατά καιρούς, να παρέχουμε περιορισμένη πρόσβαση στα δεδομένα μας σε εξωτερικούς συμβούλους και οργανισμούς με σκοπό την ανάλυση και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Αυτή η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο κατά το διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση μιας συγκεκριμένης λειτουργίας.

Θα απορρίψουμε κυβερνητικά και επιβαλλόμενα αιτήματα για κοινοποίηση δεδομένων εάν πιστεύουμε ότι ένα αίτημα είναι πολύ αόριστο, γενικευμένο ή δεν σχετίζεται με τον δηλωμένο σκοπό του. Ωστόσο, ενδέχεται να συνεργαστούμε εάν πιστεύουμε ότι οι ζητούμενες πληροφορίες είναι απαραίτητες και κατάλληλες για συμμόρφωση με τη νομική διαδικασία, για την προστασία των δικαιωμάτων και της περιουσίας μας, για την προστασία της ασφάλειας του κοινού και οποιουδήποτε προσώπου, για την πρόληψη ενός εγκλήματος ή για την αποτροπή αυτού, ή όπου αλλού εύλογα πιστεύουμε ότι υφίσταται παράνομη, νομικά ενεργή ή ανήθικη δραστηριότητα.

Διαφορετικά, δεν κοινοποιούμε ή παρέχουμε προσωπικά στοιχεία σε τρίτους. Δεν πουλάμε ή ενοικιάζουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε εμπόρους ή τρίτους.


8.3.6 Πώς μπορείτε να ελέγξετε ή να εξαιρεθείτε από τα cookies


Εάν δεν επιθυμείτε να αποδεχτείτε cookies από εμάς, μπορείτε να δώσετε εντολή στο πρόγραμμα περιήγησής σας να απορρίψει cookies από τον ιστότοπό μας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης έχουν ρυθμιστεί να δέχονται cookies από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να ενημερώσετε αυτές τις ρυθμίσεις είτε για να απορρίψετε τα cookies εντελώς είτε για να ειδοποιείστε όταν ένας ιστότοπος προσπαθεί να ορίσει ή να ενημερώσει ένα cookie.

Εάν περιηγείστε σε ιστότοπους από πολλές συσκευές, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις σας σε κάθε μεμονωμένη συσκευή.

Παρόλο που ορισμένα cookies μπορούν να αποκλειστούν με μικρή επίδραση στην εμπειρία σας από έναν ιστότοπο, ο αποκλεισμός όλων των cookies μπορεί να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες δυνατότητες και περιεχόμενο στους ιστότοπους που επισκέπτεστε.


9. Απόρρητο Ανηλίκων


Η ιστοσελίδα αυτή σχεδιάστηκε για χρήση από ενήλικες. Παρά το γεγονός αυτό, δεν περιέχει περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά. Στο σενάριο χρήσης της σελίδας μας από ανηλίκους δεσμευόμαστε ότι μετά από ρητή δήλωση του γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα οι ανήλικοι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή cookies ούτε στις προωθητικές ενέργειες τις εταιρείας μας. Ενθαρρύνουμε τους γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν μαζί μας για την προστασία του απορρήτου των ανηλίκων, διασφαλίζοντας μια ασφαλή και ευχάριστη διαδικτυακή εμπειρία.


10. Όρια της πολιτικής μας


Αυτή η Πολιτική Απορρήτου καλύπτει μόνο τη συλλογή και το χειρισμό δεδομένων της Halkidiki Properties Real Estate. Συμβαλλόμαστε μόνο με συνεργάτες και τρίτους παρόχους των οποίων οι πολιτικές απορρήτου εναρμονίζονται με τη δική μας, ωστόσο δεν μπορούμε να δεχτούμε ευθύνη για τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου.

Ο ιστότοπός μας μπορεί να συνδέεται με εξωτερικούς ιστότοπους που δεν ελέγχονται από εμάς. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο επί του περιεχομένου και των πολιτικών αυτών των ιστότοπων και δεν μπορούμε να δεχτούμε ευθύνη για τις αντίστοιχες πρακτικές απορρήτου τους.


11. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου


Κατά την κρίση μας ενδέχεται να αλλάξουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες αποδεκτές πρακτικές. Θα λάβουμε λογικά μέτρα για να ενημερώσουμε τους χρήστες σχετικά με αλλαγές μέσω του ιστότοπού μας. Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης στη διεύθυνση www.halkidikiproperties.com, θα σας ειδοποιήσουμε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που είναι αποθηκευμένα στον λογαριασμό σας. Η συνεχής χρήση αυτού του ιστότοπου μετά από οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτήν την πολιτική θεωρείται ως ρητή αποδοχή των πρακτικών μας σχετικά με το απόρρητο και τα προσωπικά στοιχεία.


12. Κατάχρηση πληροφοριών και παράπτωμα της κοινότητας


Δεν ανεχόμαστε το doxing (δημοσίευση απόρρητων ή προσωπικών πληροφοριών για ένα άτομο χωρίς τη συγκατάθεσή του), τον διαδικτυακό εκφοβισμό ή άλλες μορφές κατάχρησης πληροφοριών στη διεύθυνση www.halkidikiproperties.com

Εάν ανακαλύψουμε ότι τα προσωπικά στοιχεία ενός παιδιού έχουν αποκαλυφθεί στον ιστότοπό μας χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του, θα καταργήσουμε το εν λόγω περιεχόμενο το συντομότερο δυνατόν και θα επιβάλουμε πειθαρχικά μέτρα (προειδοποίηση, αναστολή ή απαγόρευση) στον εν λόγω λογαριασμό.


13. Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα


Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα ή αν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Λεωφ.Κηφισίας 1, Αθήνα 11523, τηλ. 2106475600 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dpa.gr.


14. Επικοινωνία με την εταιρεία για τα προσωπικά δεδομένα


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή αίτηση μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία μας στο mail dpo@halkidikiproperties.com

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς που θα προκύψει από αυτήν, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η πολιτική ισχύει από την 1η Μαΐου 2018.

Τελευταία ανανέωση 27 Οκτωβρίου 2021.


© 2021 Halkidiki Properties. All rights reserved.